Stakleni sistemi

Naši stakleni klizni sistemi  i vertikalni sistemi dizajnirani su i proizvedeni s naprednom tehnologijom kako bi vanjske prostore učinili modernim i funkcionalnim. Zahvaljujući jednostavnoj instalaciji i minimalističkom dizajnu, osiguravaju učinkovito korištenje prostora sa značajkom vertikalnog i kliznog rada. Nude idealan spoj luksuza i funkcionalnosti i savršeno se uklapaju u sve vrste arhitektonskih rješenja bilo u privatnim (balkoni, terase, zimski vrtovi i dr.) ili poslovnim prostorima (terase kafića, restorana, hotela i dr).U ponudi imamo klizne sisteme i vertikalne sisteme.

Vertikalni sistem – Giljotina

Vertikalni sistem Giljotina

Vertikalni sistem Giljotina

Vertikalni sistem koji se još naziva i giljotina je stakleni sistem s mogućnošću pomicanja stakala po vertikalnoj osi. Vertikalni sistemi su posebno dizajnirani za upotrebu na našim pergolama i savršeno odgovaraju dizajnom i funkcionalnošću, ali zbog svoje fleksibilne konstrukcije se mogu primjenjivati na raznim  područjima. Ovaj sistem se ugrađuje montažom na profile vodilica smještenih na bočnim dijelovima prozora, sistem je koncipiran od 1 fiksiranog i 1 ili 2 pokretna dijela . Kako je donje  staklo fiksirano u zatvorenoj poziciji ono igra ulogu ograde.  Na vrhu sistema nalazi se kutija motora koja uz pomoć čeličnih lanaca (svaki lanac ima nosivost preko 1,5t.) i zupčanika otvara i zatvara sistem. Stakla koja se koriste u ovom sistemu su 10mm kaljeno staklo ili termo izolacijsko 4-12-4 staklo. Pošalji upit…

Stakleni klizni sistemi

Stakleni klizni sistemi

Stakleni klizni sistemi

Stakleni klizni sistemi su praktični sistemi modernog dizajna koji se mogu ugraditi na različitim objektima, primjerice pergolama, terasama, balkonima, zimskim vrtovima, ali i u unutarnjim prostorima.
Sistem sa kliznim staklima može se postaviti sa ili bez pragova, pokreće se u horizontalnom pravcu pri čemu ne zauzima puno prostora. Kada se nalazi u zatvorenoj poziciji pruža zaštitu od vjetra, snijega, prašine , oluje, buke, a također i čuva toplinu te je zbog svog ergonomskog dizajna pogodan za korištenje tijekom sva četiri godišnja doba. Ovaj sistem je vrlo praktičan iz razloga što se paneli mogu otvarati udesno, ulijevo ili u oba smjera i pri tome ne zauzimaju veliku površinu. Pošalji upit…

Sistemi

Alu konstrukcija
Izbor boje po RAL karti
Izrada po mijeri
Inox mehanizam
Somfy motor
Stakla

Stakla koja se koriste u oba sistema mogu biti 8mm do 10mm kaljeno ili termo dvoslojno staklo 4-12-4mm. Stakla se proizvode po europskim standardima i posjeduju certifikate o kvaliteti.

Dimenzije

Klizni sistemi se postavljaju na vodilice od 3 ili 5 kanala, a broj krila se može neograničeno aplicirati. Maksimalna preporučena širina jednog krila je 120cm, a visina 280cm.
Kod Vertikalnih sistema maksimalna širina i visina je 300cm.

Autoatizacija

Vertikalni sistemi “Giljotina” su automatizirani. Standardno je ugrađen Somfy motor, a upravlja se pomoću daljinskog upravljača koji je kompatibilan s ostalim našim proizvodima.

Spojevi i mehanizam

Svi vijci na spojevima, matice i nitne kao i mehanizam kliznog sistema izrađeni su od nehrđajućeg čelika visoke kvalitete.

Toplinska izolacija

Oba sistema pružaju zaštitu od vjetra, zvuka, prašine, snijega, oluja i sličnih vanjskih utjecaja, te čuvaju toplinu i smanjuje buku u prostoru. Za bolju toplinsku izolaciju nudimo mogućnost ugradnje termo stakala.

Primjena

Iako su posebno dizajnirani za upotrebu na našim proizvodima i savršeno odgovaraju dizajnom i funkcionalnošću, oba sistema se mogu primjenjivati na svim balkonima i terasama.

  • Stakleni sistemi - Obrazac za upit


  • Podaci o naručitelju

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.