Bioklimatske pergole

bioklimatske pergole

Bioklimatske pergole su vrsta pergola čiji se krov sastoji od rotirajućih aluminijskih lamela- letvica koje se mogu rotirati za 90 stupnjeva te uz regulaciju svjetlosti omogućuju i cirkulaciju zraka. Najveća prednost naših bioklimatskih sistema je što nude mogućnost preklapanja i kretanja što nas čini jedinstvenim na tržištu.

Velika prednost lamelnoga krova je u tome što se dnevna svjetlost može regulirati okretanjem lamela tako da sunčeve zrake prolaze pod kutom i omogućuju stvaranje idealne količine svjetlosti. Bočni pogledi također mogu biti zaklonjeni ZIP tendama koji propuštaju manje svjetlosti ili nekim od naših staklenih sistema koje omogućuju veći protok dnevnog svjetla.

Naši bioklimatski krovni sistemi su modernog dizajna i odgovaraju različitim arhitekturama. Idealna su rješenja za terase u privatnim objektima kao i poslovnim objektima kao što su hoteli, kafići i restorani.

Bioklimatske pergole vam omogućuju uživanje u otvorenom prostoru u svim klimatskim uvjetima tijekom cijele godine. Sustav vam pomaže da uživate u svojoj terasi i vrtu stvarajući novi prostor u vašem domu koji je u doticaju s prirodom, a također je i sjajno rješenje za povećanje životnog prostora..

Pošalji upit…

Modularni sistem

Alu konstrukcija
Izbor boje po RAL karti
Izrada po mjeri
Vodoravni sistem
Somfy motor
Direktna rasvjeta
Paneli

Paneli su izrađeni od aluminija, dimenzija 274 x 41 mm te debljine stjenke od 2mm. Nosivost snijega može iznositi čak 235 kg po m2, a otpor proizvoda na vjetar može doseći i do 123 km / h. Svaki panel ima ugrađenu brtvu te tako postiže odlične izolacijske performanse. Paneli su profilirani tako da prilikom otvaranja predmeti ili voda s krova ne padnu u prostor.

Zakretanje i uvlačenje

Paneli se mogu rotirati do 90 stupnjeva  te imaju mogućnost  uvlačenja. Kada su paneli povučeni , stvara se otvor od 70%.  Po kišnom vremenu, kada su paneli otvoreni između 1% i 4%, osiguravaju  ventilaciju unutrašnjosti bez prodora vode.

Noge i Oluk

Bioklimatske pergole postavljaju se na čvrste  aluminijske stupove dimenzija  160 x 160 x 3,5 mm koji se fiksiraju u pod. Stupovi ujedno koriste  i za odvodnju vode koja kontrolirano dolazi kroz oluk. Oluk je dimenzija 238 x 250 x 3 mm te okružuje cijelu pergolu.

Sustav odvodnje

Paneli su dizajnirani da osiguravaju savršen protok vode te u vjetrovitim uvjetima sprječavaju povratni pritisak. Takav dizajn osigurava da voda neće prodrijeti s unutarnje strane panela. Kiša s gornje strane panele slijeva se u desni i lijevi oluk , te se voda kontrolirano ispušta kroz prednje stupove

Pogon

Za Bioklimatske pergole koristimo motore marke Somfy. Somfy motori proizvedeni su u skladu sa europskim standardima i posjeduju certifikate o kvaliteti na nivou svjetskih standarda. Motori su kompatibilni te se mogu ugraditi u sve naše proizvode, tako da sve sisteme možete upravljati preko jednog daljinskog upravljača, mobilne ili web aplikacije.

Spojevi profila

Svi vijci na spojevima, matice i nitne izrađeni su od nehrđajućeg čelika visoke kvalitete.

LED rasvjeta

Led svjetla koriste kablove koji su sakriveni u profilima i nevidljivi su. Rasvjeta se može paliti i gasiti te prigušivati putem daljinskog upravljača.

  • bioklimatske pergole - Obrazac za upit


  • Podaci o naručitelju

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.